Çalışma prensibinden ve ekmek yapımından bahsetmek istiyorum. Ekmek makinasının yanında gelen kitapçıkta bir çok çeşit ekmeğin malzeme sayısı miktarı yazılı. En basitiden başlıyarak bir sütlü ekmek yapıcaz.
Ekmeğimizin ölçüsünü 1500gr olarak belirledik. Ekmek kabına 400ml süt, 80gr tereyağı, 2,5ölçek tuz, 3,5 ölçek şeker, 700gr un ve 2,5ölçek maya koyuyoruz. Ve makinayı başlatıyoruz. Bundan sonrası makinaya ait.
Peki makina bundan sonra ne yapıyor onu anlatıyım.
- İlk çalıştırdığımızda 5dk malzemeleri yoğuruyor.
- 5dk dinlenmeye bırakıyor.
- 15dk daha yoğuruyor.
- 40dk kabarmaya bırakıyor.
- 10dk daha yoğuruyor.
- 25dk kabarmaya bırakıyor.
- Son olarak 15dk daha yoğurup 50dk kabarmaya bırakıyor ve hamurumuz hazır.
- Hamur hazır olduktan sonra 1:05 saat boyunca pişiyor.
- Piştikten sonrada 1 saat sıcak olarak makinada bekleme süresi var.
- Toplamda 4:30 saat gibi bir vaktinizi alıyor.
Ve tamamen doğal, sıcak ve tazecik ekmeğiniz afiyetle yenmeye hazır. Benim önerim ekmeğinizi akşam yatmadan önce başlatmak ve sabaha hazır olarak yemek.
Makinanın yanında gelen kitapçıklarla istediğiniz çeşit ekmeği rahatlıkla yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder