Öncelikle her web sitesinin temelini oluşturan html dilini mutlaka öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Çok iyi olmasada en azından temel kodların ne işe yaradıklarını, nasıl kullanıldıklarını öğrenmeniz yeterli. Html'in yanında olmazsa olmaz CSS'te öğrenmeniz size faydalı olucaktır. Başta biraz zorlasada ileride html css 2'lisi çok işinize yarıyacak.
Bu 2'sini biliyorsunuz ve artık asp.net yazmak istiyorsunuz. Ben program yazmaya başlamadan önce hazır asp sistemlerini incelemeye başladım. Aspindir.com'dan hazır scriptler, webwiz forum scripti vs. kurarak, içinde değişiklikler yaparak, eklentiler yaparak birazcıkta olsun asp'ye göz aşinalığı sağladım.
Son olarakta artık kodlamayı öğrenmeye sıra geldi. Ben son teknoloji olan ve oturmuş olan ASP.NET 2'yi seçtim. Tabi bunu seçmeklede bitmiyor. .Net bir çok programlama diliyle yazılabilen bir dil. C#, VB, JS gibi dilleri destekliyor. Bunlardan da bir seçim yapmanız gerekiyor. Ben yine en oturmuş, en rahat dil olan C# (C Sharp)'ı seçtim.
Seçimleri bitirdik, sıra geldi programlama öğrenmeye. Direk çat diye site programlamaya başlamıyoruz. Öncelikle web işinden ayrı olarak temel C# derslerini almaya başlıyoruz. Asp yazarken C# komutlarına yabancı kalmamamız gerekiyor. C# için önerebileceğim en güzel site http://www.csharpturk.net/ sitesidir. Burdan çok güzel temel dersler alabilirsiniz.
Temel C# derslerinden sonra yavaş yavaş asp.net programlamayı öğrenmeye başlayabiliriz. Bunun içinde Pusula Yayıncılığın C# ile Asp.Net 2 kitabını öneriyorum. Kitabı bitirdiğinizde basit scriptler yazabilcek konuma geliceksiniz. Basit dememin sebebi bu tür kitapların işin temelini öğrettiğindendir.
Daha sonra bir yazılım kursuna giderek veya internetten okuyacağınız makalelerle kendinizi dahada geliştirebilirsiniz. Herşey sizin elinizde. Programlama öğrenmek için bol pratik şart.
Hepinize iyi programlamalar...
1 yorum:
teşekkürler ben html css biliyordum zaten devamında ne yapacağımı merak ediyordum teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten
Yorum Gönder